Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Zemiakové placky s kyslou smotanou
20 min.
Príprava
15 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Zemiakové placky s kyslou smotanou

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej na vyprážanie
  • 150 g kyslej smotany
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

Najprv zemiaky ošúpte a nastrúhajte najemno do väčšej misy. Cibuľu nakrájajte na najjemnejšie kúsky alebo nastrúhajte a pridajte k nastrúhaným zemiakom. Vajcia rozšľahajte a primiešajte k zemiakom spolu s múkou, soľou a čiernym korením podľa chuti. Dôkladne premiešajte, aby vznikla hustá zemiaková zmes. Na panvici rozohrejte olej, tak aby bolo plátno na vyprážanie dostatočne dobré a začnite s opekaním placiek. Lyžicou naberajte zmes a vytvárajte placky, ktoré opražte z oboch strán dozlatista, približne 4-5 minút na každej strane. Hotové placky vyberte na papierový obrúsok, ktorý odsaje prebytočný olej. Podávajte ich teplé s kyslou smotanou na vrchu a posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou pre sviežu chuť. Tento jednoduchý recept je výbornou voľbou pre rýchle a chutné jedlo doma.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.