
15 min.
Príprava
25 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Zelerová polievka
Ingrediencie
- 500 g koreň zeleru
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 750 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- muškátový oriešok štipka
- 1 lyžica olivového oleja
Postup prípravy
Zeler očistite a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte na jemno. V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte maslo. Orestujte cibuľu do zlatista, potom pridajte cesnak a krátko opečte, aby sa uvoľnila aróma. Pridajte nakrájaný zeler a dobre premiešajte. Všetko zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 25 minút, kým zeler nezmäkne. Polievku rozmixujte ponorným mixérom do hladka. Vráťte polievku na sporák, pridajte smotanu, dobre premiešajte a dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Nechajte ešte krátko povariť, aby sa chute spojili. Podávajte horúcu, ideálne s čerstvým chlebom alebo krutónmi.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.