Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Tradičný slovenský segedínsky guláš
30 min.
Príprava
60 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Tradičný slovenský segedínsky guláš

Ingrediencie

  • 500 g bravčového stehenného mäsa
  • 300 g kyslej kapusty
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička rascovej semienka
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ podľa chuti
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 200 ml vody

Postup prípravy

Bravčové mäso nakrájame na menšie kocky. Kyslú kapustu prepláchneme v studenej vode, aby nebola príliš kyslá, a necháme odkvapkať. V hrnci rozpálime bravčovú masť, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a smažíme do zlatej farby. Pridáme pretlačený cesnak, krátko orestujeme. Vsypeme sladkú papriku a rascu, premiešame a hneď pridáme mäso, aby sa paprika nepripálila. Mäso opražíme zo všetkých strán do bielozlatej farby.

Následne pridáme kyslú kapustu, podlejeme 200 ml vody, osolíme a okoreníme podľa chuti. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni približne 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké. Ak je omáčka príliš riedka, pridáme múku rozmiešanú v malom množstve vody a dobre premiešame, aby guláš zhustol.

Nakoniec doladíme chuť podľa potreby a pridáme smotanu na varenie, ktorú dôkladne vmiešame do guláša. Necháme ešte krátko prejsť varom, ale už nevrátime do varu, aby sa smotana nezrazila. Podávame s domácou knedľou alebo čerstvým chlebom.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.