Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Segedínsky guláš
30 min.
Príprava
60 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Segedínsky guláš

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa na guláš
  • 300 g kyslého kapustového zelí
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletej pálivej papriky
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • 2 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička kmínu
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 deci kyslej smotany na dochutenie

Postup prípravy

Na rozpálenú bravčovú masť alebo olej v hlbokej panvici alebo hrnci pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte do zlatista. Pridajte pretlačený cesnak a mletú sladkú a pálivú papriku, krátko orestujte, aby sa paprika rozvinula, ale nespálila. Následne pridajte nakrájané bravčové mäso na kocky a opekajte zo všetkých strán do zlatista. Pridajte kyslé kapustové zelí, kmín, soľ a čierne korenie podľa chuti, zamiešajte a prelejte vývarom alebo vodou. Prikryte pokrievkou a nechajte pomaly dusiť na miernom ohni približne 1 hodinu, až kým nie je mäso mäkké a chute sa dobre spoja. Na záver záprah pripravte zmiešaním múky s troškou studenej vody a za stáleho miešania ho vmiešajte do guláša, nechajte chvíľu povariť, aby sa omáčka zahustila. Potom odstavte z ohňa a vmiešajte kyslú smotanu pre jemnosť a krémovosť. Podávajte s čerstvým chlebom, knedľou alebo varenými zemiakmi.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.