
15 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Rýchle bezlepkové pizza cesto
4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu
Ingrediencie
- 200g mandľovej múky
- 100g tapiokovej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička prášku do pečenia
- 2 vajcia
- 60ml olivového oleja
- 120ml vody
Postup prípravy
Najprv v mise zmiešajte mandľovú múku, tapiokovú múku, soľ a prášok do pečenia. Dobre premiešajte suché ingrediencie. Potom pridajte vajcia, olivový olej a postupne prilievajte vodu. Rukami vypracujte cesto, ktoré by malo byť hladké a nelepivé. Ak je cesto príliš suché, pridajte ešte trochu vody. Predhrejte rúru na 220 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie rozvaľkajte cesto na požadovanú hrúbku. Pečte v predhriatej rúre približne 10 minút, kým nebude zlato-hnedé. Potom vytiahnite a môžete ho doplniť požadovanou toppingom, ako sú paradajková omáčka, syr a zelenina. Vráťte späť do rúry a pečte ďalších 10-15 minút, kým sa syr nerozpustí a nezačne zlátnuť. Po upečení nechajte krátko vychladnúť a podávajte.
Hodnotenia receptu
Mária
29.08.2024 - 05:05
Pizza cesto som skúšala dnes a výsledok bol naozaj dobrý. Cesto bolo ľahké a chrumkavé, ideálne keď potrebujem bezlepkovú alternatívu. Určite odporúčam vyskúšať!
Jana
29.08.2024 - 05:05
Skúšala som už niekoľko bezlepkových receptov, ale toto cesto ma príjemne prekvapilo. Rýchla príprava a chuť fajn, hoci podľa mňa by mohlo byť trochu viac chrumkavé. Každopádne za mňa dobrá alternatíva :)