
Quesadilla s kuracím mäsom a syrom
Ingrediencie
- 2 kusy veľkých tortíl
- 200 g kuracieho mäsa (prsné alebo stehenné)
- 150 g tvrdého syra (napr. cheddar alebo eidam)
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky sladkej
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- voliteľne: čerstvá koriandrova vňať na ozdobu
Postup prípravy
Najprv nakrájajte kuracie mäso na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu do zlatista. Pridajte cesnak a po chvíli aj kuracie mäso. Dochuťte mletou červenou paprikou, soľou a korením. Smažte, kým mäso nebude dobre prepečené a mäkké, približne 8-10 minút. Odstavte z ohňa.
Na čistú panvicu položte jednu tortillu, rovnomerne rozložte polovicu syra, potom rozložte kuracie mäso s cibuľou. Navrch pridajte zvyšok syra a prikryte druhou tortillou. Quesadillu opekajte na strednom ohni približne 3-4 minúty z každej strany, kým nebude tortilla zlatohnedá a syr sa úplne roztopí.
Hotovú quesadillu rozrežte na štvrtiny a podávajte teplú, ozdobenú čerstvou koriandrovou vňaťou podľa chuti. Výborne sa hodí ako samostatný hlavný chod alebo ako rýchly snack. Podávať môžete s kyslou smotanou, salsou alebo guacamole.