Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pizza cesto s paradajkovou omáčkou a mozzarellou
30 min.
Príprava
15 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pizza cesto s paradajkovou omáčkou a mozzarellou

4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • na cesto: 500 g hladkej múky
  • 300 ml teplej vody
  • 7 g sušeného droždia
  • 10 g soli
  • 10 g cukru
  • 30 ml olivového oleja; na paradajkovú omáčku: 400 g drvených paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • soľ
  • korenie
  • 1 čajová lyžička cukru; na dokončenie: 250 g čerstvej mozzarelly
  • čerstvá bazalka na ozdobenie
  • olivový olej na pokvapkanie

Postup prípravy

Najprv si pripravíme cesto. V miske zmiešame teplú vodu, cukor a sušené droždie. Necháme stáť 5-10 minút, kým sa droždie aktivuje a zmes začne peniť. Do veľkej misy preosejeme hladkú múku a pridáme soľ. Po aktivácii droždia ho pridáme do múky spolu s olivovým olejom. Dôkladne zmiešame a vytvoríme hladké cesto. Cesto na pizzu hnetieme 10 minút, kým nie je elastické. Potom ho vložíme do misy, zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť cca 1 hodinu, kým nezdvojnásobí objem. Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Na panvici na strednom ohni osmažíme nasekaný cesnak na olivovom oleji. Potom pridáme drvené paradajky, bazalku, soľ, korenie a cukor. Varíme na miernom ohni 15-20 minút, kým omáčka nezhustne. Keď cesto vykysne, predhrejeme rúru na 250 °C. Cesto prehnietiť a vyvaľkáme na tenký kruh na pomúčenom stole. Prenesieme na plech s papierom na pečenie. Na cesto natrieme paradajkovú omáčku a na vrch poukladáme nakrájanú mozzarellu. Pečieme v predhriatej rúre 10-15 minút, alebo kým cesto nie je zlatisté a chrumkavé. Po upečení pizzu posypeme čerstvou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame horúce.

Hodnotenia receptu

Jana S.
17.08.2024 - 05:05
Recept na cesto aj paradajkovú omáčku je super jednoduchý a výsledok naozaj chutí ako pravá domáca pizza.
Juraj P.
17.08.2024 - 05:05
Pizzu som pripravoval už niekoľkokrát a vždy sa podarila. Trochu som si ju upravil podľa seba, napríklad som pridal viac cesnaku. Určite odporúčam vyskúšať ...
Miroslav
17.08.2024 - 05:05
Cesto bolo fakt fajn, pekne sa s nim pracovalo a omáčka dodala pizze skvelú chuť. Jediné, čo by som možno nabudúce zmenila, je pridať trochu viac korenia. Inak super recept!
Peter
17.08.2024 - 05:05
Pizza cesto vyšlo naozaj dobre, omáčka fajn, pizza bola chutná a rýchla na prípravu. Jednoduchý recept, ktorý určite ešte zopakujem.
Marta
17.08.2024 - 05:05
Robila som pizzu podľa tohto receptu minule a bolo to super. Cesto krásne nadýchane a paradajková omáčka skvelá, len som pridala ešte trochu chilli, lebo rada mám pikantné jedlá.