
Pikantné čili pizza cesto
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 250 ml teplej vody
- 7 g sušeného droždia
- 1 čajová lyžička cukru
- 2 čajové lyžičky soli
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 čajové lyžičky mletého čili korenia
Postup prípravy
Začnite tým, že do veľkej misy dáte teplú vodu, cukor a sušené droždie. Nechajte stáť asi 5-10 minút, až kým sa droždie nezačne peniť. Potom pridajte olivový olej a dobre premiešajte. Do tejto zmesi postupne prisypávajte hladkú múku, soľ a mleté čili korenie. Všetko spolu zamiešajte, kým sa nevytvorí vláčne cesto. Rukami ho vypracujte na hladké a elastické cesto, trvajúce približne 10 minút. Cesto potom vložte do pomúčenej misy, zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem. Po vykvasení cesto opäť prepracujte, rozdeľte na dve rovnaké časti a vytvarujte do guľatých plátov. Pláty môžete rozvaľkať do požadovanej hrúbky a tvaru. Pred pečením je good pridať na vrch obľúbené ingrediencie na pizzu ako paradajkový pretlak, syr a rôzne ďalšie prísady. Pečte v predhriatej rúre na 220 °C asi 12-15 minút, alebo kým cesto nie je zlatohnedé a chrumkavé.