
10 min.
Príprava
15 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pikantné chrumkavé pizza cesto
4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu
Ingrediencie
- 500 g pšeničnej múky
- 1 balenie sušeného droždia
- 300 ml teplej vody
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička kajenského korenia
- 1 čajová lyžička oregano
- 1 čajová lyžička bazalky
Postup prípravy
V miske zmiešajte teplú vodu, cukor a sušené droždie. Nechajte 5-10 minút postáť, kým sa droždie aktivuje. Do veľkej misy preosejte pšeničnú múku a pridajte soľ, kajenské korenie, oregano a bazalku. Po aktivácii droždia pridajte olivový olej a zmes vody do múky. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte cesto. Hnetenie by malo trvať približne 10 minút, kým cesto nie je hladké a elastické. Cesto vložte do mierne naolejovanej misky, zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, alebo kým sa nezväčší objem dvojnásobne. Po vykysnutí cesto vyberte na pomúčenú dosku a ešte raz prehnite. Potom ho rozvaľkajte na požadovanú hrúbku a tvar. Cesto je teraz pripravené na pečenie s obľúbenými ingredienciami.
Hodnotenia receptu
Marta
26.08.2024 - 05:00
Páči sa mi, že cesto má svoje špecifiká s pridaním kajenského korenia a byliniek. Dodalo to pizze peknú pikantnosť a vôňu. Jednoduchý recept, ktorý určite využijem znova!
Peter
26.08.2024 - 05:00
Recept na toto pizza cesto je celkom fajn, cítiť tú pikantnú chuť vďaka kajenskému koreniu. Cesto je naozaj chrumkavé a dobre drží tvar. Vyskúšam znova :)