Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pikantné bazalkové lístkové cesto
30 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
12 os.
Porcia

Pikantné bazalkové lístkové cesto

4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • 500 g lístkového cesta
  • 100 g čerstvej bazalky
  • 50 g parmezánu
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička červeného korenia
  • soľ podľa chuti
  • olivový olej na potretie

Postup prípravy

Najprv si predhrejte rúru na 200 °C. Lístkové cesto vyberte z chladničky a nechajte ho niekoľko minút odpočívať na pracovnej doske. Medzitým umyte bazalku a nasekajte ju na jemno. V miske zmiešajte nasekanú bazalku, nastrúhaný parmezán, červené korenie a soľ. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Cesto rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na požadované tvary, napríklad štvorce alebo prúžky. Na každý kúsok cesta naneste jemnú vrstvu bazalkovej zmesi a zrolujte alebo prehnite na polovicu.

Potom pripravte vajce a rozšľahajte ho. Každý kúsok cesta potrite rozšľahaným vajcom, aby sa dosiahla krásna zlatá farba pri pečení. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a naukladajte naň pripravené cesto. Pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, alebo kým cesto nie je zlatohnedé a chrumkavé. Po upečení nechajte vychladnúť na mriežke a podávajte ako teplé alebo studené predjedlo. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj veľmi pôsobivý a určite poteší každého hosťa.

Hodnotenia receptu

Mária
19.08.2024 - 05:00
Skvelý recept, jednoduchý a chutný. Pripravujem už druhýkrát a vždy sa podarí. Určite odporúčam vyskúšať!