
15 min.
Príprava
35 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečený zeler s bylinkami a cesnakom
Ingrediencie
- 1 veľký koreň zeleru (cca 500 g)
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- 1 čajová lyžička sušenej tymiánu
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čínska petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)
Postup prípravy
Predhrejte rúru na 200 °C. Koreň zeleru očistite, olúpte a nakrájajte na približne 1 cm hrubé plátky alebo hranolčeky. Cesnak olúpte a narežte na tenké plátky. V miske zmiešajte olivový olej, sušený rozmarín, sušený tymián, soľ a čierne korenie. Pridajte nakrájaný zeler a cesnak a všetko dobre premiešajte, aby sa kúsky rovnomerne obalili v olejovej bylinkovej zmesi. Zmes rozložte rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30–35 minút, kým zeler nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Po upečení môžete ešte posypať čerstvou petržlenovou vňaťou pre lepšiu vôňu a vzhľad. Podávajte ako zdravú prílohu k mäsu alebo ako samostatné vegetariánske jedlo s čerstvým chlebom alebo šalátom.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.