Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečený zeler s bylinkami a cesnakom
15 min.
Príprava
35 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pečený zeler s bylinkami a cesnakom

Ingrediencie

  • 1 veľký koreň zeleru (cca 500 g)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 čajová lyžička sušenej tymiánu
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čínska petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup prípravy

Predhrejte rúru na 200 °C. Koreň zeleru očistite, olúpte a nakrájajte na približne 1 cm hrubé plátky alebo hranolčeky. Cesnak olúpte a narežte na tenké plátky. V miske zmiešajte olivový olej, sušený rozmarín, sušený tymián, soľ a čierne korenie. Pridajte nakrájaný zeler a cesnak a všetko dobre premiešajte, aby sa kúsky rovnomerne obalili v olejovej bylinkovej zmesi. Zmes rozložte rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 30–35 minút, kým zeler nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Po upečení môžete ešte posypať čerstvou petržlenovou vňaťou pre lepšiu vôňu a vzhľad. Podávajte ako zdravú prílohu k mäsu alebo ako samostatné vegetariánske jedlo s čerstvým chlebom alebo šalátom.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.