
10 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
2 os.
Porcia
Pečený losos s citrónovo-bylinkovou omáčkou
Ingrediencie
- 400 g lososa (filet bez kože)
- 2 PL olivového oleja
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 1 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 PL nasekanej čerstvej kôpru
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
Rúru predhrejte na 180 °C. Lososa umyte a osušte papierovou utierkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie položte lososa a potrite ho olivovým olejom. Posypte soľou a čiernym korením. V malej miske zmiešajte šťavu a kôru z citróna, pretlačený cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a kôpor. Túto zmes rovnomerne naneste na vrch lososa. Plech vložte do rúry a pečte približne 15-20 minút, alebo kým losos nie je dôkladne upečený a ľahko sa rozpadá vidličkou. Po upečení nechajte chvíľu odpočívať a potom podávajte so zeleninou alebo ľahkým šalátom. Tento recept je ideálny pre milovníkov zdravého a rýchleho jedla, ktoré nevyžaduje zložité prípravy, ale ponúka bohatú chuť a výživovú hodnotu.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.