Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečený karfiolový steak s cesnakom a bylinkami
15 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pečený karfiolový steak s cesnakom a bylinkami

Ingrediencie

  • 1 veľký karfiol
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup prípravy

Najskôr si predhrejeme rúru na 200 °C. Karfiol očistíme a nakrájame na hrubé plátky hrubé asi 2 cm, tak aby sme z každého kvetu získali tzv. „steak“. V malej miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, tymián, rozmarín, soľ a čierne korenie. Každý karfiolový plátok dobre potrieme touto zmesou z oboch strán. Plátky následne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 25-30 minút, kým karfiol nezíská zlatistú farbu a nie je mäkký na vnútri. Po upečení posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať. Toto jedlo sa skvelo hodí ako ľahké hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu či iným zeleninovým jedlám.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.