
15 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečený karfiolový steak s cesnakom a bylinkami
Ingrediencie
- 1 veľký karfiol
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup prípravy
Najskôr si predhrejeme rúru na 200 °C. Karfiol očistíme a nakrájame na hrubé plátky hrubé asi 2 cm, tak aby sme z každého kvetu získali tzv. „steak“. V malej miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, tymián, rozmarín, soľ a čierne korenie. Každý karfiolový plátok dobre potrieme touto zmesou z oboch strán. Plátky následne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 25-30 minút, kým karfiol nezíská zlatistú farbu a nie je mäkký na vnútri. Po upečení posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať. Toto jedlo sa skvelo hodí ako ľahké hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu či iným zeleninovým jedlám.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.