Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečený karfiol s cesnakovou a bylinkovou omáčkou
15 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pečený karfiol s cesnakovou a bylinkovou omáčkou

Ingrediencie

  • 1 karfiol (cca 800 g)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivový olej
  • 1 ČL sušená bazalka
  • 1 ČL sušený tymian
  • 1 ČL sušená majoránka
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 PL čerstvá petržlenová vňať nakrájaná
  • 1 citrón (šťava)

Postup prípravy

Karfiol očistite a rozkrájajte na menšie ružičky. Predhrejte rúru na 200 °C. V mise zmiešajte olivový olej so sušenou bazalkou, tymianom, majoránkou, pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Karfiol ružičky dôkladne obalte v bylinkovo-cesnakovej zmesi a rozložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte približne 25-30 minút, kým karfiol nezíska zlatistú farbu a jemne chrumkavú textúru. Medzitým pripravte bylinkovú omáčku: v malej miske zmiešajte nakrájanú petržlenovú vňať so šťavou z citróna a trochou olivového oleja. Po upečení podávajte karfiol poliaty touto osviežujúcou omáčkou. Výborne sa hodí ako príloha k hlavným jedlám alebo aj samostatne ako ľahké vegetariánske jedlo.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.