Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečený kapustový koláč so slaninou a syrom
30 min.
Príprava
40 min.
Pečenie
6 os.
Porcia

Pečený kapustový koláč so slaninou a syrom

Ingrediencie

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g údenej slaniny
  • 150 g tvrdého syra
  • 3 vajcia
  • 200 ml kyslej smotany
  • 100 g hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 ml oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • muškátový oriešok

Postup prípravy

Najskôr si pripravte kyslú kapustu. Ak je veľmi kyslá, prepláchnite ju vo vode a dobre vyžmýkajte. Slaninu nakrájajte na malé kocky a cibuľu nasekajte nadrobno. V panvici rozohrejte olej a orestujte slaninu do chrumkava. Pridajte cibuľu a cesnak, krátko osmažte do zmäknutia. Kapustu pridajte k slanine a dobre premiešajte, na miernom ohni duste asi 10 minút, dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Nechajte ich mierne vychladnúť. V mise rozšľahajte vajcia s kyslou smotanou a pridajte múku, dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Do cesta vmiešajte nakrájaný syr a potom primiešajte kapustovú zmes so slaninou. Cesto prelejte do vymastenej formy na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút, kým koláč nezíská zlatohnedú kôrku. Po upečení nechajte koláč chvíľu vychladnúť, potom nakrájajte a podávajte teplý ako hlavné jedlo alebo prílohu. Tento koláč chutí výborne s čerstvým chlebom a šalátom.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.