Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečené zemiakové placky s bryndzou a cibuľou
20 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pečené zemiakové placky s bryndzou a cibuľou

4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • 700 g zemiakov
  • 150 g bryndze
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • 2 PL masti alebo oleja na pečenie

Postup prípravy

Najskôr zemiaky ošúpte a nastrúhajte na jemno. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. V mise zmiešajte nastrúhané zemiaky s vajcami, múkou, soľou a čiernym korením. Pridajte nakrájanú cibuľu a na záver pridajte bryndzu, ktorú v zmesi jemne premiešajte, aby sa rovnomerne rozložila. Rúru predhrejte na 200 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie dávajte lyžicou hmotu a vytvárajte placky približne 1 cm hrubé. Placky pečte približne 25-30 minút, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé na povrchu. Po vychladnutí môžete podávať s čerstvou zeleninou alebo kyslou smotanou. Tento pokrm je vhodný na rýchlu večeru alebo obedy s tradičnou chuťou Slovenska.

Hodnotenia receptu

Mária
23.05.2025 - 06:01
Recept na pečené zemiakové placky znie super, veľmi pekne popísaný postup a ingrediencie mám doma často nachystané. Placky asi vyskúšam, lebo bryndza a cibuľa mi k zemiakom vždy pasujú. Určite dobrý nápad na rýchlu večeru!