
20 min.
Príprava
35 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečené kuracie stehná s bylinkovou omáčkou
Ingrediencie
- 800 g kuracích stehien bez kostí a kože
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok čerstvých byliniek
- 200 ml smotany na varenie
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 1 citrón (šťava a kôra)
Postup prípravy
Predhrejte rúru na 200 °C. Kuracie stehná osušte papierovou utierkou a osolte a okoreňte z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej a stehná opečte zo všetkých strán dozlatista, aby sa zatiahli šťavy. Cesnak ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Čerstvé bylinky (napríklad petržlen, tymián, rozmarín) jemne nasekajte. V miske zmiešajte smotanu, cesnak, bylinky, kôru a šťavu z citróna, soľ a korenie. Opečené kuracie stehná dajte do zapekacej misy a zalejte bylinkovou omáčkou. Pečte v predhriatej rúre 30-35 minút, až kým mäso nebude úplne prepečené a omáčka zhustne. Podávajte horúce, ideálne s varenými zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.