
20 min.
Príprava
90 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečené kura na bylinkách a cesnaku
Ingrediencie
- 1 celé kura cca 1.5 kg
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 vetvičky rozmarínu
- 2 vetvičky tymianu
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 100 ml bieleho suchého vína alebo vody
Postup prípravy
Kura dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. V malej miske zmiešame olivový olej so soľou, čiernym korením, nasekaným rozmarínom a tymianom. Touto zmesou potrieme celé kura zvonka aj zvnútra. Do vnútra kurčaťa vložíme niekoľko plátkov cesnaku a vetvičky byliniek. Kura uložíme do pekáča, môžeme podliať bielym vínom alebo vodou, aby zostalo mäso šťavnaté. Pečieme v predhriatej rúre na 190 °C približne 90 minút. Počas pečenia kura niekoľkokrát polievame výpekom. Po upečení kura vyberieme a necháme pár minút odpočinúť pred krájaním. Podávame s dusenou zeleninou alebo zemiakovou prílohou.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.