Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečené kura na bylinkách a cesnaku
20 min.
Príprava
90 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pečené kura na bylinkách a cesnaku

Ingrediencie

  • 1 celé kura cca 1.5 kg
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky tymianu
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml bieleho suchého vína alebo vody

Postup prípravy

Kura dôkladne umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. V malej miske zmiešame olivový olej so soľou, čiernym korením, nasekaným rozmarínom a tymianom. Touto zmesou potrieme celé kura zvonka aj zvnútra. Do vnútra kurčaťa vložíme niekoľko plátkov cesnaku a vetvičky byliniek. Kura uložíme do pekáča, môžeme podliať bielym vínom alebo vodou, aby zostalo mäso šťavnaté. Pečieme v predhriatej rúre na 190 °C približne 90 minút. Počas pečenia kura niekoľkokrát polievame výpekom. Po upečení kura vyberieme a necháme pár minút odpočinúť pred krájaním. Podávame s dusenou zeleninou alebo zemiakovou prílohou.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.