
Pečené jahňacie kotlety s bylinkovou krustou
Ingrediencie
- 800 g jahňacích kotletiek s kosťou
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g čerstvej petržlenovej vňate
- 30 g čerstvého tymianu
- 30 g čerstvého rozmarínu
- 50 g strúhanky
- 80 ml olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy
Príprava bylinkovej krusty: Najskôr si pripravíme bylinkovú krustu. Cesnak a všetky bylinky (petržlenovú vňať, tymian, rozmarín) umyjeme a jemne nasekáme. V mise zmiešame nasekané bylinky s cesnakom, strúhankou a olivovým olejom tak, aby vznikla lepivá hmota.
Príprava kotliet: Kotlety osušíme papierovou utierkou a osoľujeme a okoreníme z oboch strán podľa chuti. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a kotlety zprudka opečieme z každej strany, aby sa zatiahli a získali peknú kôrku, približne 2-3 minúty z každej strany.
Pečenie: Opečené kotlety uložíme do zapekacej misy alebo na plech s papierom na pečenie. Na každý kúsok poriadne natlačíme bylinkovú krustu tak, aby dobre priliehala.
V rúre predhriatej na 180 °C pečieme kotlety približne 15-20 minút podľa preferovaného stupňa prepečenia mäsa.
Podávanie: Po upečení necháme kotlety niekoľko minút odpočívať. Podávame s pečenými zemiakmi alebo čerstvou zeleninou. Bylinková krusta dodáva jedlu nielen chuť, ale aj príjemnú textúru, ktorá poteší každého gurmána.