
15 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečené jablká so škoricou a orechmi
Ingrediencie
- 4 stredne veľké jablká
- 50 g vlašské orechy
- 2 lyžice med alebo javorový sirup
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 1 lyžica maslo
- štipka soli
- 2 lyžice vody
Postup prípravy
Najskôr si umyte jablká, ručne odstráňte ich jadrovníky tak, aby ste neprepichli dno. V malej miske zmiešajte nasekané vlašské orechy s medom alebo javorovým sirupom, mletou škoricou a štipkou soli. Do každého jablka naplňte túto orechovú zmes. Položte naplnené jablká do zapekacej misy a na vrch každého kúska jablka pridajte po pol lyžičke masla. Do misy nalejte dve lyžice vody, ktoré pomôžu jablkám pri pečení zostať šťavnaté. Predhrejte rúru na 180 °C a pečte jablká približne 25-30 minút, kým nezmäknú a ovocie začne uvoľňovať šťavu. Po upečení nechajte jablká chvíľu vychladnúť a podávajte teplé, prípadne s trochou gréckeho jogurtu alebo šľahačky na vrchu.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.