
15 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečená tekvica Hokkaido s medom a tymiánom
4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu
Ingrediencie
- 1 stredná tekvica Hokkaido (asi 800 g)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
Rúru predhrejte na 200 °C. Tekvicu Hokkaido dôkladne umyte, prekrojte na polovicu a odstráňte semienka. Nakrájajte ju na približne 2 cm hrubé plátky. V miske zmiešajte olivový olej, med, sušený tymián, soľ a čierne korenie. Plátky tekvice dôkladne potrite zmesou oleja, medu a korenín z oboch strán. Plátky rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie v jednej vrstve.
Pečte v predhriatej rúre približne 25–30 minút, kým tekvica nezmäkne a nezačne jemne karamelizovať. Po upečení nechajte chvíľu vychladnúť a podávajte ako prílohu k mäsu alebo samostatné jedlo. Pečená tekvica s medom a tymiánom je vynikajúca aj studená, napríklad v šalátoch alebo ako snack.
Hodnotenia receptu
Miroslav
04.07.2025 - 06:01
Pekný jednoduchý recept, tekvica s medom a tymiánom chutí veľmi dobre, trochu som pridal viac tymiánu podľa svojej chuti. Určite vyskúšam znova.