
15 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
2 os.
Porcia
Pečená kuracia prsia s bylinkovou omáčkou
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs bez kože a kostí
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml kyslej smotany
- 1 polievková lyžica čerstvého tymianu
- 1 polievková lyžica čerstvého rozmarínu
- soľ
- čierne korenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Postup prípravy
Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie prsia zľahka opečte z každej strany do zlatista, približne 3-4 minúty na každej strane, aby zostali šťavnaté. Medzitým si pripravte bylinkovú omáčku tak, že nasekáte cesnak, tymian a rozmarín a zmiešate ich s kyslou smotanou. Kuracie prsia vložte do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15-20 minút, alebo kým nie sú úplne prepečené. Po upečení kuracie prsia prelejte bylinkovou omáčkou a podávajte s čerstvou zeleninou alebo varenými zemiakmi. Tento jednoduchý recept je ideálny do bežného dňa, keď chcete chutné a zároveň ľahké jedlo.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.