Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečená kuracia prsia s bylinkovou omáčkou
15 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
2 os.
Porcia

Pečená kuracia prsia s bylinkovou omáčkou

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs bez kože a kostí
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica čerstvého tymianu
  • 1 polievková lyžica čerstvého rozmarínu
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Postup prípravy

Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie prsia zľahka opečte z každej strany do zlatista, približne 3-4 minúty na každej strane, aby zostali šťavnaté. Medzitým si pripravte bylinkovú omáčku tak, že nasekáte cesnak, tymian a rozmarín a zmiešate ich s kyslou smotanou. Kuracie prsia vložte do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15-20 minút, alebo kým nie sú úplne prepečené. Po upečení kuracie prsia prelejte bylinkovou omáčkou a podávajte s čerstvou zeleninou alebo varenými zemiakmi. Tento jednoduchý recept je ideálny do bežného dňa, keď chcete chutné a zároveň ľahké jedlo.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.