
20 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Paradajková omáčka na taliansky spôsob
Ingrediencie
- 800 g čerstvých paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa 100 g
- 1 lyžička cukru
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá bazalka 5 g
Postup prípravy
Najprv paradajky dôkladne umyjeme a sparíme horúcou vodou, aby sa lepšie olúpali. Po olúpaní ich nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú smažíme do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a krátko orestujeme, aby sa uvoľnila aróma. Pridáme nakrájané paradajky, premiešame a privedieme do varu. Znížime teplotu a necháme omáčku jemne variť asi 20-30 minút, aby sa chute spojili a omáčka zhustla. Podľa chuti pridáme cukor, oregano, soľ a čierne korenie. Na záver vmiešame nasekanú čerstvú bazalku a môžeme podávať. Táto omáčka je výborná ako základ pre cestoviny alebo ako doplnok k mäsovým jedlám.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.