Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Paradajková omáčka na taliansky spôsob
20 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Paradajková omáčka na taliansky spôsob

Ingrediencie

  • 800 g čerstvých paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa 100 g
  • 1 lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka 5 g

Postup prípravy

Najprv paradajky dôkladne umyjeme a sparíme horúcou vodou, aby sa lepšie olúpali. Po olúpaní ich nakrájame na menšie kúsky. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú smažíme do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a krátko orestujeme, aby sa uvoľnila aróma. Pridáme nakrájané paradajky, premiešame a privedieme do varu. Znížime teplotu a necháme omáčku jemne variť asi 20-30 minút, aby sa chute spojili a omáčka zhustla. Podľa chuti pridáme cukor, oregano, soľ a čierne korenie. Na záver vmiešame nasekanú čerstvú bazalku a môžeme podávať. Táto omáčka je výborná ako základ pre cestoviny alebo ako doplnok k mäsovým jedlám.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.