
30 min.
Príprava
90 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Moravský vrabec
Ingrediencie
- 800 g bravčového boku alebo pleca
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice sádla alebo oleja
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 cibuľa
- 500 g kyslej kapusty
- 100 ml bieleho vína alebo vody
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- knedľa na podávanie
Postup prípravy
Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky a na sádle alebo oleji ho opražte zo všetkých strán do zlatista. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak prelisovaný, ďalej posypte mletou rascou a chvíľu spolu restujte, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Mäso osoľte a okoreňte podľa chuti. Potom zalejte bielym vínom alebo vodou a prikryté duste na miernom ohni približne 1 až 1.5 hodiny, kým nebude mäso mäkké a šťavnaté. Medzitým si pripravte dusenú kapustu – kyslú kapustu dajte do hrnca, podlejte trochou vody a duste ju pod pokrievkou asi 20-30 minút, aby zmäkla. Podávajte Moravský vrabec s dusenou kapustou a čerstvo pripravenou knedľou. Tento pokrm je ideálny na obed alebo večeru pre rodinnú oslavu alebo tradičné jedlo.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.