
20 min.
Príprava
40 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Kyslá kapustová polievka
Ingrediencie
- 300 g kyslej kapusty
- 200 g údeného bôčika
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 stredné zemiaky
- 1 mrkva
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 1 bobkový list
Postup prípravy
Najskôr nakrájajte údený bôčik na menšie kúsky a orestujte ho na oleji v hrnci, až kým neuvoľní vôňu a tuk. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, restujte do zlatista. Pridajte mletú papriku, krátko premiešajte, aby sa nerozpálila.Do hrnca pridajte nakrájanú kyslú kapustu, nakrájanú mrkvu a zemiaky. Premiešajte a zalejte zeleninovým vývarom pridajte bobkový list. Polievku priveďte do varu a potom znížte teplotu. Varíme na miernom ohni približne 40 minút, alebo kým zelenina nie je mäkká. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podávame horúce, ideálne so slovenským chlebom alebo kysnutým sladkým cestom.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.