
Kuracie prsia na smotanovej šampiňónovej omáčke
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs bez kostí a kože
- 200 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml kyslej smotany
- 100 ml mlieka
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na plátky alebo menšie kúsky. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Na panvici rozohrejte olej a 1 lyžicu masla. Kuracie mäso opečte dozlatista z oboch strán, potom ho vyberte z panvice a odložte bokom. Na tej istej panvici pridajte zvyšné maslo, nakrájanú cibuľu a opražte do zlatista. Pridajte nakrájaný cesnak a šampiňóny, ktoré smažte, až kým nezmäknú a nezmenia farbu. Posypte múkou a dobre premiešajte, aby sa múka vpila a vytvorila základ omáčky. Postupne prilievajte mlieko a stále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Nakoniec pridajte kyslú smotanu, premiešajte a nechajte pomaly variť asi 5 minút, kým omáčka zhustne. Do omáčky vráťte opečené kuracie kúsky a nechajte ich prehriať a prepojiť chute ďalších 5 minút na miernom ohni. Podávajte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou. Toto jedlo sa výborne hodí k ryži, zemiakom alebo cestovinám.