
Kuracie prsia na šampiňónoch s cesnakovou omáčkou
Ingrediencie
- 500 g kuracích prsíčok
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie 12%
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 1 ČL sušeného tymianu
- 1 ČL mletej papriky
- 1 malá cibuľa
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie plátky alebo kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme na malé kúsky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme do zlatista. Potom pridáme kuracie kúsky, osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme tymian s paprikou. Mäso opečieme zo všetkých strán do zlatista. Následne pridáme šampiňóny a cesnak, krátko spolu restujeme, aby šampiňóny pustili šťavu. Prilejeme smotanu na varenie a necháme zovrieť, potom znížime teplotu a varíme asi 5 minút, aby omáčka zhustla. Nakoniec ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, výborne sa hodí k zemiakovému pyré alebo čerstvému chlebíku.