Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Kuracie prsia na šampiňónoch s cesnakovou omáčkou
20 min.
Príprava
15 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Kuracie prsia na šampiňónoch s cesnakovou omáčkou

Ingrediencie

  • 500 g kuracích prsíčok
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie 12%
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 ČL sušeného tymianu
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 malá cibuľa
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie plátky alebo kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme na malé kúsky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme do zlatista. Potom pridáme kuracie kúsky, osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme tymian s paprikou. Mäso opečieme zo všetkých strán do zlatista. Následne pridáme šampiňóny a cesnak, krátko spolu restujeme, aby šampiňóny pustili šťavu. Prilejeme smotanu na varenie a necháme zovrieť, potom znížime teplotu a varíme asi 5 minút, aby omáčka zhustla. Nakoniec ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Podávame ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, výborne sa hodí k zemiakovému pyré alebo čerstvému chlebíku.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.