
30 min.
Príprava
0 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Krémová zemiaková polievka s medvedím cesnakom
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- 50 g masla
- hrst čerstvého medvedieho cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- muškátový oriešok
Postup prípravy
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme na drobno. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom cibuľu do sklovita, potom pridáme cesnak a krátko spolu orestujeme. Pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni približne 20 minút, kým sú zemiaky úplne mäkké. Polievku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Pridáme na jemno nasekaný medvedí cesnak, smotanu na varenie, dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orieška. Polievku ešte krátko zahrejeme, ale nevrieme, aby sa medvedí cesnak nezničil. Podávame horúcu, ideálne s čerstvým pečivom alebo krutónmi.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.