Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Krémová zemiaková polievka s medvedím cesnakom
30 min.
Príprava
0 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Krémová zemiaková polievka s medvedím cesnakom

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • 50 g masla
  • hrst čerstvého medvedieho cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • muškátový oriešok

Postup prípravy

Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme na drobno. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom cibuľu do sklovita, potom pridáme cesnak a krátko spolu orestujeme. Pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni približne 20 minút, kým sú zemiaky úplne mäkké. Polievku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Pridáme na jemno nasekaný medvedí cesnak, smotanu na varenie, dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orieška. Polievku ešte krátko zahrejeme, ale nevrieme, aby sa medvedí cesnak nezničil. Podávame horúcu, ideálne s čerstvým pečivom alebo krutónmi.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.