Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Koreninové pizza cesto
20 min.
Príprava
15 min.
Pečenie
2 os.
Porcia

Koreninové pizza cesto

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 300 ml teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup prípravy

Na začiatku si najprv pripravíme kvások. V teplej vode rozpustíme cukor a pridáme sušené droždie. Necháme stáť asi 10 minút, kým sa vytvorí pena. V miske zmiešame hladkú múku so soľou, sušenou bazalkou, oreganom a mletým čiernym korením. Do múkovej zmesi pridáme pripravný kvások a olivový olej. Rukami alebo ručným mixérom miesime cesto, kým sa nespojí a nebude hladké a elastické. Ak je cesto príliš lepivé, pridáme trochu múky, ak je naopak suché, pridáme trochu vody. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie alebo medzi dve misky, aby sme zabránili jeho osychaniu, a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste, kým sa objem cesto nezvýši minimálne dvojnásobne. Po vykysnutí cesto jemne prepracujeme a rozdelíme na dve alebo tri časti, podľa preferovanej veľkosti pizz. Každú časť rozvaľkáme na požadovanú hrúbku a umiestnime na plech alebo do formy. Cesto môžeme predpekať pri teplote 220 °C po dobu 5-7 minút, potom potrieme paradajkovým pretlakom a pridáme obľúbené prísady. Pizzu pečieme v predhriatej rúre 10-15 minút, alebo kým okraje nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.