Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Koreninové pizza cesto
60 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Koreninové pizza cesto

Ingrediencie

  • 500 g pšeničnej múky
  • 300 ml teplej vody
  • 7 g sušeného droždia
  • 10 g soli
  • 10 ml olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalky
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 1 čajová lyžička cukru

Postup prípravy

Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Vo veľkej miske zmiešajte múku, soľ, oregano, bazalku, cesnakový prášok a cukor. V inej miske rozmiešajte teplú vodu s droždím a nechajte stojí cca 5 minút, kým sa vytvorí pena. Potom pridajte droždie do suchých ingrediencií. Pridajte olivový olej a všetko dôkladne premiešajte, až kým nevytvoríte hladké cesto. Cesto môžete hniesť na pomúčenom povrchu asi 10 minút, kým je pružné a hladké. Potom vložte cesto do jemne naolejovanej mise, zakryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, alebo kým nezväčší objem. Po vykysnutí cesto ešte raz prehnite a môžete ho rozdeliť na polovice alebo ho nechať ako jeden kus. Pred rozvaľkaním ho nechajte odpočívať ešte 15 minút. Potom cesto rozvaľkajte na požadovanú hrúbku a pridajte vaše obľúbené polevy. Pečte v predhriatej rúre na 220 °C asi 15-20 minút, alebo kým nie je zlato-hnedé a chrumkavé.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.