Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Karfiolový guláš
20 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Karfiolový guláš

Ingrediencie

  • 1 karfiol (cca 700 g)
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL bravčovej masti alebo oleja
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 0.5 ČL mletej pálivej papriky (voliteľné)
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL majoránky
  • 1 PL hladkej múky
  • 800 ml zeleninového alebo vývaru z mäsa
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1 čerstvá zelená paprika
  • 2 stredné paradajky nebo 200 ml passaty
  • 1 ČL cukru

Postup prípravy

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme alebo nasekáme na malé kúsky. V hrnci rozohrejeme masť alebo olej, pridáme cibuľu a restujeme do zlatista. Pridáme cesnak, rascu, mletú papriku a krátko orestujeme, aby sa koreniny rozvoňali, ale dávame pozor, aby sa paprika nepripálila. Pridáme hladkú múku a krátko ju spolu s koreninami opražíme. Potom prilievame po častiach vývar alebo zeleninový vývar, za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme nakrájanú papriku a paradajky nakrájané na kúsky alebo passatou, pridáme cukor, soľ a korenie podľa chuti. Pridáme karfiolové ružičky a všetko varíme na miernom ohni približne 20 minút, kým karfiol nezmäkne a guláš zhustne. Podávame horúce, ideálne so chlebom alebo zemiakmi.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.