
20 min.
Príprava
0 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Kapustový šalát s jablkom a orechmi
4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu
Ingrediencie
- 500 g bielej kapusty
- 2 stredné jablká
- 50 g vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 polievková lyžica hustého jogurtu
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 čajová lyžička soli
- 0.5 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 5 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 polievková lyžica octu (alebo citrónovej šťavy)
- 1 čajová lyžička horčice
Postup prípravy
Bielu kapustu umyte, odstráňte tvrdšie časti a nakrájajte na tenké prúžky. Jablká umyte, očistite, odstráňte jadrovníky a nastrúhajte ich nahrubo. Vlašské orechy nasypte do utierky a nožom ich nahrubo posekajte. V menšej miske zmiešajte kyslú smotanu, hustý jogurt, cukor, soľ, korenie, ocot (alebo citrónovú šťavu) a horčicu, aby vznikla hladká zálievka. V veľkej mise zmiešajte nakrájanú kapustu, nastrúhané jablká a orechy. Pridajte zálievku a všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute spojili. Šalát nechajte aspoň 20 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili a kapusta mierne zmäkla. Pred podávaním šalát ešte raz premiešajte a podľa potreby dochuťte. Tento šalát podávajte ako prílohu k mäsovým jedlám alebo ako ľahký obed či desiatu.
Hodnotenia receptu
Miroslava
20.04.2025 - 22:41
Dobry a jednoduchy recept, len som trosku upravila pomer koreni podla seba. Salat robi skvele k hocijakemu menu.
Jana
20.04.2025 - 22:41
Celkom fajn šalát, chutný a osviežujúci. Pridala som trochu viac orechov, podľa chuti. Určite ho ešte spravím.
Petra
20.04.2025 - 22:41
Šalát je naozaj svieži a jednoduchý na prípravu, také kombinovanie jabĺk a orechov s kapustou ma príjemne prekvapilo. Trochu som si zjednodušila prípravu, ale chuť zostala pekná. Určite ho odporúčam na jar či leto k ľahkým jedlám.