Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Kapustový šalát s jablkom a orechmi
20 min.
Príprava
0 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Kapustový šalát s jablkom a orechmi

4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • 500 g bielej kapusty
  • 2 stredné jablká
  • 50 g vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica hustého jogurtu
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 0.5 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 5 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica octu (alebo citrónovej šťavy)
  • 1 čajová lyžička horčice

Postup prípravy

Bielu kapustu umyte, odstráňte tvrdšie časti a nakrájajte na tenké prúžky. Jablká umyte, očistite, odstráňte jadrovníky a nastrúhajte ich nahrubo. Vlašské orechy nasypte do utierky a nožom ich nahrubo posekajte. V menšej miske zmiešajte kyslú smotanu, hustý jogurt, cukor, soľ, korenie, ocot (alebo citrónovú šťavu) a horčicu, aby vznikla hladká zálievka. V veľkej mise zmiešajte nakrájanú kapustu, nastrúhané jablká a orechy. Pridajte zálievku a všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute spojili. Šalát nechajte aspoň 20 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili a kapusta mierne zmäkla. Pred podávaním šalát ešte raz premiešajte a podľa potreby dochuťte. Tento šalát podávajte ako prílohu k mäsovým jedlám alebo ako ľahký obed či desiatu.

Hodnotenia receptu

Miroslava
20.04.2025 - 22:41
Dobry a jednoduchy recept, len som trosku upravila pomer koreni podla seba. Salat robi skvele k hocijakemu menu.
Jana
20.04.2025 - 22:41
Celkom fajn šalát, chutný a osviežujúci. Pridala som trochu viac orechov, podľa chuti. Určite ho ešte spravím.
Petra
20.04.2025 - 22:41
Šalát je naozaj svieži a jednoduchý na prípravu, také kombinovanie jabĺk a orechov s kapustou ma príjemne prekvapilo. Trochu som si zjednodušila prípravu, ale chuť zostala pekná. Určite ho odporúčam na jar či leto k ľahkým jedlám.