Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Kakaové cesto na tortu s orieškami
20 min.
Príprava
35 min.
Pečenie
10 os.
Porcia

Kakaové cesto na tortu s orieškami

4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 4 vajcia
  • 125 ml mlieka
  • 1 balík prášku do pečiva
  • 100 g vlašských orieškov
  • štipka soli

Postup prípravy

Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Vymažeme tortovú formu maslom a vysypeme múkou. V hlbokej miske si roztopíme maslo a pridáme práškový cukor. Dobre premiešame a následne pridáme vajcia, jedno po druhom, pričom každé poriadne zapracujeme. Do tejto zmesi preosejeme hladkú múku, kakao a prášok do pečiva. Pridáme aj štipku soli a postupne vlijeme mlieko, mixujeme, až kým nezískame hladké cesto. Nasledovne nakrájame vlašské oriešky a jemne ich vmiešame do cesta. Cesto prelejeme do pripravenej formy a pečieme v predhriatej rúre približne 30-35 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme. Môžeme servírovať ako samostatný dezert alebo ho použiť na tortu s krémom či ovocím. Tento recept je skvelou voľbou pre rôzne oslavy či rodinné stretnutia.

Hodnotenia receptu

Martina
21.08.2024 - 05:00
Recept som vyskúšala a výsledok bol dobrý, cesto krásne vláčne a oriešky mu dodali super chuť. Určite odporúčam vyskúšať, aj keď som mala trochu obavy z množstva masla, ale pekne to sadlo. :)
Jana
21.08.2024 - 05:00
Recept som si ukladala už dlhšie a konečne som sa doň pustila. Cesto má peknú chuť, oriešky ho príjemne ozvláštnili. Určite ešte spravím, len mne sa trochu zdalo cesto hustejšie, možno som niečo urobila inak.
Peter
21.08.2024 - 05:00
Cesto som robila už niekoľkokrát a vždy sa podarilo. Oriešky dodajú príjemnú textúru a nie je to príliš sladké, čo vnímam ako veľké plus. Treba len pozorne strážiť čas pečenia, aby cesto nebolo vysušené.