Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Jahodové sušienkové cesto
30 min.
Príprava
15 min.
Pečenie
20 os.
Porcia

Jahodové sušienkové cesto

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g čerstvých jahôd
  • štipka soli

Postup prípravy

Na začiatok pripravíme ingrediencie. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. V miske zmiešame múku, práškový cukor a soľ. Pridáme zmäknuté maslo a prstami vytvoríme drobivú zmes. Potom pridáme vajce a vanilkový extrakt a všetko dôkladne premiešame, až vytvoríme hladké cesto. Jahody umyjeme, odsajeme a nakrájame na drobné kúsky, ktoré jemne zapracujeme do cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho odležať v chladničke asi 30 minút. Predhrejeme si rúru na 180 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme sušienky a ukladáme ich na plech. Pečieme v predhriatej rúre približne 12-15 minút alebo kým povrch nezačne byť zlatohnedý. Po upečení necháme sušienky vychladnúť na mriežke. Podávame s čajom alebo kávou a užívame si lahodnú chuť jahôd.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.