Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Jablkový koláč s orechmi a škoricou
20 min.
Príprava
45 min.
Pečenie
8 os.
Porcia

Jablkový koláč s orechmi a škoricou

Ingrediencie

  • 300 g hladká múka
  • 150 g cukor
  • 3 kusy jablká
  • 100 g vlašské orechy
  • 2 kusy vajcia
  • 100 ml rastlinný olej
  • 1 čajová lyžička prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorica
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • štipka soľ

Postup prípravy

Predhrejte rúru na 180 °C. Jablká očistite, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na menšie kúsky. Vlašské orechy nasekajte na menšie kúsky. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia spolu s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte rastlinný olej a dôkladne premiešajte. V druhej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Postupne vmiešavajte suché ingrediencie do mokrých, až vznikne hladké cesto.

Do cesta pridajte nakrájané jablká a nasekané orechy, jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie (napríklad 24 cm priemer). Pečte v predhriatej rúre 40-45 minút, alebo kým nie je koláč zlatistý a špáradlo zapichnuté do stredu vyjde čisté.

Po upečení nechajte koláč vychladnúť vo forme. Podávajte samostatne alebo s čajom či kávou. Tento jablkový koláč je ideálny ako sladká bodka dňa a poteší celú rodinu svojim bohatým a harmonickým chuťovým profilom.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.