Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Hovädzie na červenom víne s cibuľou
30 min.
Príprava
120 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Hovädzie na červenom víne s cibuľou

Ingrediencie

  • 800 g hovädzieho mäsa na dusenie
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 ml červeného vína
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup prípravy

Najprv pripravíme hovädzie mäso, ktoré nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké plátky, cesnak nasekáme nahrubo. V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej a maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista. Následne pridáme cesnak a krátko orestujeme, aby sa uvoľnila vôňa. Mäso osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme, potom ho pridáme do panvice a z každej strany ho prudko opečieme do hneda, aby sa zatiahlo a zachovali sa šťavy. Po opečení mäso zalejeme červeným vínom a necháme chvíľu zovrieť, aby sa odparil alkohol. Pridáme hovädzí vývar, tymián a bobkový list. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme približne 2 hodiny, alebo kým mäso nebude mäkké a šťavnaté. Po dovarení mäso vyberieme, omáčku podľa potreby dochutíme soľou a korením a môžeme ju trochu zredukujeme odvarením na väčšiu hustotu. Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovými knedľami alebo čerstvým chlebom. Tento pokrm chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa chute dobre prepoja.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.