Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Čučoriedkový tvarohový koláč
50 min.
Príprava
40 min.
Pečenie
8 os.
Porcia

Čučoriedkový tvarohový koláč

Ingrediencie

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 500 g tvarohu
  • 150 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 citrón (kôra a šťava)
  • 200 g čučoriedok
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Postup prípravy

Najprv si pripravíme cesto: Premiesime múku s maslom, cukrom a vajcom, až vznikne hladké a pevné cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odpočívať približne 30 minút. Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň: Tvaroh zmiešame s cukrom, vajcami, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, šťavou z citróna a kukuričným škrobom, až kým nebude zmes hladká. Po odpočinku cesta ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do vymastenej formy na pečenie tak, aby vytváral okraje. Na cesto rozložíme tvarohovú plnku a posypeme čerstvými čučoriedkami. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút, kým nebude plnka pevná a cesto dozlatista upečené. Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme podávať s práškovým cukrom alebo šľahačkou podľa chuti.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.