
Čučoriedkový tvarohový koláč
Ingrediencie
- 200 g hladkej múky
- 100 g masla
- 50 g cukru
- 1 vajce
- 500 g tvarohu
- 150 g cukru
- 2 vajcia
- 1 citrón (kôra a šťava)
- 200 g čučoriedok
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Postup prípravy
Najprv si pripravíme cesto: Premiesime múku s maslom, cukrom a vajcom, až vznikne hladké a pevné cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke odpočívať približne 30 minút. Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň: Tvaroh zmiešame s cukrom, vajcami, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, šťavou z citróna a kukuričným škrobom, až kým nebude zmes hladká. Po odpočinku cesta ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do vymastenej formy na pečenie tak, aby vytváral okraje. Na cesto rozložíme tvarohovú plnku a posypeme čerstvými čučoriedkami. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút, kým nebude plnka pevná a cesto dozlatista upečené. Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme podávať s práškovým cukrom alebo šľahačkou podľa chuti.