
Bravčové rezne s kuracou náplňou a syrovou omáčkou
Ingrediencie
- 600 g bravčové stehno bez kosti
- 300 g kuracie prsia
- 150 g tvrdý syr
- 2 vajcia
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 ml smotana na varenie
- 100 ml mlieko
- 100 g hladká múka
- soľ
- čierne korenie
- mletá paprika
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
Najprv si očistíme bravčové stehno a nakrájame ho na plátky asi hrubé 1 cm. Každý plátok naklepeme na tenkú vrstvu mäsa. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, tvrdý syr nastrúhame, cesnak očistíme a nadrobno nasekáme. V miske zmiešame kuracie mäso so syrom, cesnakom, soľou a korením podľa chuti. Túto plnku následne rovnomerne rozotrieme na bravčové plátky, ktoré potom zrolujeme a pevne zaviažeme kuchynským motúzikom. Pripravíme si tri tanieriky: jeden s múkou, druhý s rozšľahanými vajcami a tretí s hladkou múkou zmiešanou s mletou paprikou. Každý plnený rezanec obaľujeme postupne v múke, vajciach a poslednom krycom tanieriku s múkou a paprikou. Panvicu rozohrejeme s dostatočným množstvom oleja a rezne opatrne opečieme z každej strany dozlatista, predpokladaná doba je asi 4-5 minút na každú stranu pri strednej teplote. Po vyprážaní necháme rezne chvíľu odležať, aby sa chute prepojili. Medzitým na panvici pripravíme syrovú omáčku tak, že v hrnci zahrejeme smotanu a mlieko, pridáme nastrúhaný syr a za stáleho miešania necháme syr rozpustiť do hladkej omáčky. Dochutíme soľou a korením podľa potreby. Hotové rezne podávame poliate teplou syrovou omáčkou s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.