Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Bravčové rezne s kuracou náplňou a syrovou omáčkou
40 min.
Príprava
15 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Bravčové rezne s kuracou náplňou a syrovou omáčkou

Ingrediencie

  • 600 g bravčové stehno bez kosti
  • 300 g kuracie prsia
  • 150 g tvrdý syr
  • 2 vajcia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 ml smotana na varenie
  • 100 ml mlieko
  • 100 g hladká múka
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletá paprika
  • olej na vyprážanie

Postup prípravy

Najprv si očistíme bravčové stehno a nakrájame ho na plátky asi hrubé 1 cm. Každý plátok naklepeme na tenkú vrstvu mäsa. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, tvrdý syr nastrúhame, cesnak očistíme a nadrobno nasekáme. V miske zmiešame kuracie mäso so syrom, cesnakom, soľou a korením podľa chuti. Túto plnku následne rovnomerne rozotrieme na bravčové plátky, ktoré potom zrolujeme a pevne zaviažeme kuchynským motúzikom. Pripravíme si tri tanieriky: jeden s múkou, druhý s rozšľahanými vajcami a tretí s hladkou múkou zmiešanou s mletou paprikou. Každý plnený rezanec obaľujeme postupne v múke, vajciach a poslednom krycom tanieriku s múkou a paprikou. Panvicu rozohrejeme s dostatočným množstvom oleja a rezne opatrne opečieme z každej strany dozlatista, predpokladaná doba je asi 4-5 minút na každú stranu pri strednej teplote. Po vyprážaní necháme rezne chvíľu odležať, aby sa chute prepojili. Medzitým na panvici pripravíme syrovú omáčku tak, že v hrnci zahrejeme smotanu a mlieko, pridáme nastrúhaný syr a za stáleho miešania necháme syr rozpustiť do hladkej omáčky. Dochutíme soľou a korením podľa potreby. Hotové rezne podávame poliate teplou syrovou omáčkou s obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.