
20 min.
Príprava
60 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Bravčové na paprike
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa (plece alebo stehno)
- 2 stredné cibule
- 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
- 1 polievková lyžica oleja
- 250 ml vody alebo vývaru
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
Bravčové mäso nakrájajte na kocky približne 3 cm. Cibuľu očistite a nakrájajte na jemno. Na panvici alebo v hlbokom hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte nakrájané mäso a opečte zo všetkých strán, aby sa zatiahlo a získalo farbu. Keď je mäso opečené, pridajte mletú papriku, rýchlo premiešajte, aby paprika neprihorela, a potom podlejte vodou alebo vývarom. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Prikryté pomaly duste na miernom ohni približne 60 minút, kým mäso nebude mäkké. Na konci varenia, ak je omáčka príliš riedka, zamiešajte hladkú múku rozmiešanú v malom množstve vody alebo vývaru, a varte ešte niekoľko minút, kým omáčka zhustne. Podávajte horúce s obľúbenou knedľou alebo cestovinami.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.