
Bravčové kotlety na cesnaku s bylinkovou omáčkou
Ingrediencie
- 4 bravčové kotlety
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL mletej papriky
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 100 ml smotany na varenie
- 1 zväzok čerstvých byliniek (petržlen
- tymián
- majoránka)
- 50 ml bieleho vína
Postup prípravy
Najskôr si pripravte bravčové kotlety – umyte ich a osušte papierovou utierkou. Potom ich zo všetkých strán osoľte, okoreňte čiernym korením a posypte mletou paprikou. Cesnak očistite a nasekajte na jemno. Na panvici rozohrejte olivový olej a na strednom ohni opečte kotlety cca 4-5 minút z každej strany do zlatista. Po opečení vyberte mäso z panvice a nechajte ho chvíľu odpočívať. Na tej istej panvici pridajte nasekaný cesnak a krátko ho orestujte, aby sa uvoľnila vôňa. Prilejte biele víno a nechajte ho zredukovať na polovicu. Pridajte smotanu na varenie a nasekané čerstvé bylinky. Omáčku nechajte jemne vrieť, kým nezhustne. Nakoniec vložte kotlety späť do panvice s omáčkou a krátko ich nechajte prejsť chuťami, približne 2 minúty. Podávajte ihneď, napríklad s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom.