
Bravčové kotlety na cesnaku a bylinkách
Ingrediencie
- 4 bravčové kotlety (cca 150 g každá)
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica masla
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- 1 čajová lyžička sušeného tymianu
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup prípravy
Bravčové kotlety očistite a osušte papierovou utierkou. Cesnak olúpte a nakrájajte na tenké plátky. V malej miske zmiešajte olivový olej, maslo, rozmarín, tymian, soľ a čierne korenie. Touto koreninovou zmesou potrite bravčové kotlety z oboch strán a na záver na mäso poukladajte plátky cesnaku. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a kotlety na strednom ohni osmažte približne 3-4 minúty z každej strany dozlata, aby sa uzavreli šťavy vnútri. Potom panvicu presuňte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte kotlety ďalších 15-20 minút podľa hrúbky mäsa, až kým nie sú mäkké a dobre prepečené. Po dopečení ich nechajte 5 minút odpočívať prikryté alobalom. Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.