Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečené zemiakové placky s bryndzou a cibuľou
25 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pečené zemiakové placky s bryndzou a cibuľou

4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov
  • 150 g bryndze
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 vajcia
  • 50 g hladkej múky
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na potretie alebo jemné potretie plechu

Postup prípravy

Zemiaky očistite, nastrúhajte najemno a nechajte chvíľu odstáť, potom ich dobre vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu. Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké plátky. V miske zmiešajte nastrúhané zemiaky s bryndzou, vajcami a múkou. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Pridajte nakrájanú cibuľu a všetko dôkladne premiešajte na husté cesto. Na plech vyložený papierom na pečenie alebo jemne potretý olejom vytvorte pomocou lyžice placky približne o priemere 8-10 cm. Placky potrite zľahka olejom, aby sa pekne upiekli a nezlepili. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 25 až 30 minút, alebo kým placky nebudú zlatej farby a chrumkavé na povrchu. Po upečení nechajte placky chvíľu vychladnúť a podávajte teplé, napríklad so šalátom alebo kyslou smotanou. Placky sú výdatné a chutné, vhodné ako hlavné jedlo alebo príloha.

Hodnotenia receptu

Mária
22.07.2025 - 06:01
Placky som robila podľa receptu, veľmi dobré a chutné. Trochu som ich predĺžila pečenie, aby boli pekne chrumkavé. Určite odporúčam vyskúšať!