
30 min.
Príprava
0 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Tvarohové knedle s jahodami
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 250 g tvarohu
- 1 vajce
- 30 g masla
- 100 g čerstvých jahôd
- 2 PL cukru
- štipka soli
- maslo na poliatia
- cukor na posypanie
Postup prípravy
V mise zmiešajte tvaroh, vajce, štipku soli a preosiatu hladkú múku, aby vzniklo hladké, ale nelepivé cesto. Jahody umyte, osušte a každú jahodu obalte v troch lyžičkách cesta. V hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Knedle vkladajte do vriacej vody a varte, kým nevyplávajú na povrch, potom ešte 2 minúty. Uvarené knedle vyberte dierkovou lyžicou a nechajte krátko odkvapkať. Na panvici rozohrejte maslo, v ktorom knedle jemne povarte, aby získali lesklý povrch. Podávajte ich posypané cukrom alebo poliate maslom s cukrom. Tento jednoduchý recept poteší sladkou chuťou a je vhodný ako hlavné jedlo alebo dezert.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.