Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Tvarohové knedle s jahodami
30 min.
Príprava
0 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Tvarohové knedle s jahodami

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 30 g masla
  • 100 g čerstvých jahôd
  • 2 PL cukru
  • štipka soli
  • maslo na poliatia
  • cukor na posypanie

Postup prípravy

V mise zmiešajte tvaroh, vajce, štipku soli a preosiatu hladkú múku, aby vzniklo hladké, ale nelepivé cesto. Jahody umyte, osušte a každú jahodu obalte v troch lyžičkách cesta. V hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Knedle vkladajte do vriacej vody a varte, kým nevyplávajú na povrch, potom ešte 2 minúty. Uvarené knedle vyberte dierkovou lyžicou a nechajte krátko odkvapkať. Na panvici rozohrejte maslo, v ktorom knedle jemne povarte, aby získali lesklý povrch. Podávajte ich posypané cukrom alebo poliate maslom s cukrom. Tento jednoduchý recept poteší sladkou chuťou a je vhodný ako hlavné jedlo alebo dezert.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.