Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečené jahňacie kotlety s bylinkovou krustou
25 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pečené jahňacie kotlety s bylinkovou krustou

Ingrediencie

  • 800 g jahňacích kotletiek s kosťou
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 30 g čerstvého tymianu
  • 30 g čerstvého rozmarínu
  • 50 g strúhanky
  • 80 ml olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Postup prípravy

Príprava bylinkovej krusty: Najskôr si pripravíme bylinkovú krustu. Cesnak a všetky bylinky (petržlenovú vňať, tymian, rozmarín) umyjeme a jemne nasekáme. V mise zmiešame nasekané bylinky s cesnakom, strúhankou a olivovým olejom tak, aby vznikla lepivá hmota.

Príprava kotliet: Kotlety osušíme papierovou utierkou a osoľujeme a okoreníme z oboch strán podľa chuti. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a kotlety zprudka opečieme z každej strany, aby sa zatiahli a získali peknú kôrku, približne 2-3 minúty z každej strany.

Pečenie: Opečené kotlety uložíme do zapekacej misy alebo na plech s papierom na pečenie. Na každý kúsok poriadne natlačíme bylinkovú krustu tak, aby dobre priliehala.

V rúre predhriatej na 180 °C pečieme kotlety približne 15-20 minút podľa preferovaného stupňa prepečenia mäsa.

Podávanie: Po upečení necháme kotlety niekoľko minút odpočívať. Podávame s pečenými zemiakmi alebo čerstvou zeleninou. Bylinková krusta dodáva jedlu nielen chuť, ale aj príjemnú textúru, ktorá poteší každého gurmána.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.