
15 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečené zelerové hranolky s bylinkovým dipom
Ingrediencie
- 500 g zeleru
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička soli
- 0.5 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička sušeného tymianu
- 1 strúčik cesnaku rozdrvený
- Na dip: 150 g bieleho jogurtu
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 0.5 čajovej lyžičky soli
Postup prípravy
Najprv si predhrejeme rúru na 200 °C. Zeler očistíme a nakrájame na hranolky približne 1 cm hrubé. V miske zmiešame olivový olej, soľ, korenie, sušený tymian a rozdrvený cesnak, do tejto zmesi vložíme zelerové hranolky a dobre premiešame, aby sa všetky kúsky dobre obalili. Hranolky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie v jednej vrstve, aby sa neprilepili a dobre sa upiekli. Pečieme ich v rúre približne 25-30 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, počas pečenia ich aspoň raz otočíme. Medzitým pripravíme bylinkový dip zmiešaním bieleho jogurtu s nasekanou petržlenovou vňaťou, pažítkou, citrónovou šťavou a soľou. Hotové pečené zelerové hranolky podávame teplé spolu s bylinkovým dipom ako zdravý snack alebo prílohu.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.