Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Pečené zelerové hranolky s bylinkovým dipom
15 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Pečené zelerové hranolky s bylinkovým dipom

Ingrediencie

  • 500 g zeleru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • 0.5 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušeného tymianu
  • 1 strúčik cesnaku rozdrvený
  • Na dip: 150 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej pažítky
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 0.5 čajovej lyžičky soli

Postup prípravy

Najprv si predhrejeme rúru na 200 °C. Zeler očistíme a nakrájame na hranolky približne 1 cm hrubé. V miske zmiešame olivový olej, soľ, korenie, sušený tymian a rozdrvený cesnak, do tejto zmesi vložíme zelerové hranolky a dobre premiešame, aby sa všetky kúsky dobre obalili. Hranolky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie v jednej vrstve, aby sa neprilepili a dobre sa upiekli. Pečieme ich v rúre približne 25-30 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, počas pečenia ich aspoň raz otočíme. Medzitým pripravíme bylinkový dip zmiešaním bieleho jogurtu s nasekanou petržlenovou vňaťou, pažítkou, citrónovou šťavou a soľou. Hotové pečené zelerové hranolky podávame teplé spolu s bylinkovým dipom ako zdravý snack alebo prílohu.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.