
20 min.
Príprava
60 min.
Pečenie
6 os.
Porcia
Tradičná kapustnica
Ingrediencie
- 500 g kyslej kapusty
- 300 g údeného mäsa (napríklad údená krkovica)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice bravčovej masti alebo oleja
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- 2 bobkové listy
- 5 ks nového korenia
- 5 ks čierneho korenia
- 1 l hovädzieho alebo kuracieho vývaru
- 200 ml kyslej smotany
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
Údené mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci na masti alebo oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Pridáme nakrájané údené mäso a posypeme mletou paprikou, premiešame. Ďalej pridáme kyslú kapustu, bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie. Všetko zalejeme horúcim vývarom a privedieme do varu. Polievku varíme na miernom ohni približne 60 minút, až kým mäso a kapusta nezmäknú. Na záver vyberieme bobkový list a celé korenie, dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Polievku zahustíme kyslou smotanou, dobre premiešame a necháme ešte 5 minút prejsť varom. Kapustnicu podávame horúcu, ideálne s čerstvým chlebom alebo domácimi haluškami.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.