Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Tradičná kapustnica
20 min.
Príprava
60 min.
Pečenie
6 os.
Porcia

Tradičná kapustnica

Ingrediencie

  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g údeného mäsa (napríklad údená krkovica)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice bravčovej masti alebo oleja
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 2 bobkové listy
  • 5 ks nového korenia
  • 5 ks čierneho korenia
  • 1 l hovädzieho alebo kuracieho vývaru
  • 200 ml kyslej smotany
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy

Údené mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci na masti alebo oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Pridáme nakrájané údené mäso a posypeme mletou paprikou, premiešame. Ďalej pridáme kyslú kapustu, bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie. Všetko zalejeme horúcim vývarom a privedieme do varu. Polievku varíme na miernom ohni približne 60 minút, až kým mäso a kapusta nezmäknú. Na záver vyberieme bobkový list a celé korenie, dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Polievku zahustíme kyslou smotanou, dobre premiešame a necháme ešte 5 minút prejsť varom. Kapustnicu podávame horúcu, ideálne s čerstvým chlebom alebo domácimi haluškami.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.