
15 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečený karfiol s cesnakovou a bylinkovou omáčkou
Ingrediencie
- 1 karfiol (cca 800 g)
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 PL olivový olej
- 1 ČL sušená bazalka
- 1 ČL sušený tymian
- 1 ČL sušená majoránka
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 PL čerstvá petržlenová vňať nakrájaná
- 1 citrón (šťava)
Postup prípravy
Karfiol očistite a rozkrájajte na menšie ružičky. Predhrejte rúru na 200 °C. V mise zmiešajte olivový olej so sušenou bazalkou, tymianom, majoránkou, pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Karfiol ružičky dôkladne obalte v bylinkovo-cesnakovej zmesi a rozložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte približne 25-30 minút, kým karfiol nezíska zlatistú farbu a jemne chrumkavú textúru. Medzitým pripravte bylinkovú omáčku: v malej miske zmiešajte nakrájanú petržlenovú vňať so šťavou z citróna a trochou olivového oleja. Po upečení podávajte karfiol poliaty touto osviežujúcou omáčkou. Výborne sa hodí ako príloha k hlavným jedlám alebo aj samostatne ako ľahké vegetariánske jedlo.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.