
20 min.
Príprava
30 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Pečené zemiakové placky s bryndzou a cibuľou
4 / 5.0
| Vaše hodnotenie receptu
Ingrediencie
- 700 g zemiakov
- 150 g bryndze
- 1 veľká cibuľa
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 2 PL masti alebo oleja na pečenie
Postup prípravy
Najskôr zemiaky ošúpte a nastrúhajte na jemno. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. V mise zmiešajte nastrúhané zemiaky s vajcami, múkou, soľou a čiernym korením. Pridajte nakrájanú cibuľu a na záver pridajte bryndzu, ktorú v zmesi jemne premiešajte, aby sa rovnomerne rozložila. Rúru predhrejte na 200 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie dávajte lyžicou hmotu a vytvárajte placky približne 1 cm hrubé. Placky pečte približne 25-30 minút, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé na povrchu. Po vychladnutí môžete podávať s čerstvou zeleninou alebo kyslou smotanou. Tento pokrm je vhodný na rýchlu večeru alebo obedy s tradičnou chuťou Slovenska.
Hodnotenia receptu
Mária
23.05.2025 - 06:01
Recept na pečené zemiakové placky znie super, veľmi pekne popísaný postup a ingrediencie mám doma často nachystané. Placky asi vyskúšam, lebo bryndza a cibuľa mi k zemiakom vždy pasujú. Určite dobrý nápad na rýchlu večeru!