
30 min.
Príprava
15 min.
Pečenie
4 os.
Porcia
Bravčové karé na cesnaku so zemiakovým pyré
Ingrediencie
- 600 g bravčového karé bez kosti
- 4 strúčiky cesnaku
- 500 g zemiakov
- 100 ml mlieka
- 50 g masla
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy
Bravčové karé očistite a nakrájajte na približne 2 cm hrubé plátky. Cesnak olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Na panvici rozohrejte slnečnicový olej a plátky bravčového karé na ňom opečte z oboch strán dozlatista. Tesne pred dopečením pridajte na mäso cesnak a krátko spolu osmažte, aby sa cesnaková vôňa dobre prenikla do mäsa. Medzitým očistené zemiaky nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode do mäkka, približne 20 minút. Scedené zemiaky rozpučte s maslom a postupne pridávajte teplé mlieko, až vznikne hladké pyré. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa potreby. Na tanier servírujte bravčové karé s cesnakom a pridajte bohatú porciu zemiakového pyré. Hotové jedlo môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou pre lepšiu vôňu a vzhľad.
Hodnotenia receptu
Nikto zatiaľ recept nehodnotil.