Projekt CESTO / AI je zameraný na zdieľanie chutných receptov, ktoré si môžeš jednoducho pripraviť aj doma. Môžeš sa presne riadiť návodom alebo sa len inšpirovať skvelými tipmi na jedlá pre každú časť dňa.
Máš otázky? Kontaktuj nás
info@cesto.sk
Bravčové kotlety na cesnaku a bylinkách
15 min.
Príprava
20 min.
Pečenie
4 os.
Porcia

Bravčové kotlety na cesnaku a bylinkách

Ingrediencie

  • 4 bravčové kotlety (cca 150 g každá)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 čajová lyžička sušeného tymianu
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup prípravy

Bravčové kotlety očistite a osušte papierovou utierkou. Cesnak olúpte a nakrájajte na tenké plátky. V malej miske zmiešajte olivový olej, maslo, rozmarín, tymian, soľ a čierne korenie. Touto koreninovou zmesou potrite bravčové kotlety z oboch strán a na záver na mäso poukladajte plátky cesnaku. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a kotlety na strednom ohni osmažte približne 3-4 minúty z každej strany dozlata, aby sa uzavreli šťavy vnútri. Potom panvicu presuňte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte kotlety ďalších 15-20 minút podľa hrúbky mäsa, až kým nie sú mäkké a dobre prepečené. Po dopečení ich nechajte 5 minút odpočívať prikryté alobalom. Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s obľúbenou prílohou, napríklad s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Hodnotenia receptu

Nikto zatiaľ recept nehodnotil.